”Kun kuluttajasta tuli kuningas”

by Matti Lintulahti on 04/03/2006

Kauppalehti Pressossa oli tänään mielenkiintoinen ja lukemisen arvoinen juttu siitä, miten internetin eri keinot – mm. blogit ja kansalaisjournalismi – lisäävät kuluttajien valtaa suhteessa perinteisesti toimiviin yrityksiin. ”Kun kuluttajasta tuli kuningas” -otsikoitu juttu on luettavissa ainakin jonkin aikaa digilehtenä Presson saitilla (suora linkki digilehteen).

Olennaisen tiivistävä lainaus jutusta:

”Paul Marsden, London School of Economicsin tutkija, uskoo vahvasti kuluttajien vallan kasvuun. Marsden on seurannut ilmiötä aktiivisesti ja ylläpitää asiaan vihkiytynyttä, suosittua consumerempowerment.com-sivustoa.

– Sähköpostilistat, arvostelusivustot, blogit ja foorumit lisäävät yleisön sananvaltaa niin paljon, että brändien kohtalo on koko ajan enemmän ja enemmän kuluttajien ja asiakkaiden käsissä. Massoilla on voimaa pakottaa hinnat alas ja samalla seurata yritysten jokaista liikettä, Marsden sanoo.

–Vallan kasvu antaa ihmisille myös todellisia mahdollisuuksia päättää, mitä he ostavat, missä ja miten he sen ostavat, ja myös mitä medioita he käyttävät.

Kuulostaa siis yrityksen ja brändinluojan pahimmalta painajaiselta. Marsdenin mukaan sen ei tarvitse olla sitä. Päinvastoin se voi olla suuri mahdollisuus.

–Yrityksen kannalta ratkaisu on yksinkertainen: go with the flow. Kuluttajien vallan kasvusta pitäisi tehdä osa yrityksen bisnesstrategiaa.

Kuluttajat ovat siis tulevaisuudessa yhä tiiviimmin mukana tuotekehittelyssä ja mainoskampanjoiden suunnittelussa.”

Ja kun kuluttamisesta on puhe, pari aiheeseen liittyvää mediakulutusvinkkiä: Presson juttuun oli haastateltu Pirkka Aunolaa, jonka Digikko-blogi kertoo juuri näistä aiheista ja sitä kannattaa seurata, jos aihe kiinnostaa. Ja jokaisen pääkaupunkiseudulla asuvan lukemistoon pitäisi kuulua Presso, jos pääkaupunkiseudun kehitys kiinnostaa.

{ 3 comments… read them below or add one }

Pirkka maaliskuu 6, 2006 10:09

ConsumerEmpowerment.com’in esimerkit ovat kautta linjan erinomaisia. Niihin kannattaa ehdottomasti tutustua!

Siinä missä monet ajattelevat kuluttajien osallistumista vielä markkinointiin lisättävänä ”kikkana”, lähtee tuossa blogissa esitellyt caset siitä, että kuluttajat ovat aidosti yrityksen toiminnan (tai vaikkapa markkinoinnin) ytimessä.

Kiitos Matille myös Digikon puolesta. :-)

Petja Jäppinen maaliskuu 8, 2006 17:41

Minulta tulee kuluttaja asiaa huomenna…

Petja Jäppinen elokuu 2, 2006 22:32

Itse asiassa Presson palstalta poistivat minun kuluttajanäkökulmaani käsittelevän kirjoitukseni…

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: