Blogista kirjaksi

Share

Minttu Hapulin, Nokialla työskentelevä Error Manager, aloitti Selibaattipäiväkirja-bloginsa 6.9.2002. Ensi syksynä blogin sisältö ilmestyy kirjana. (via bisnes.fi:n tänään ilmestyvä NRO4_2006)

Muitakin potentiaalisia kirjailijoita blogien kirjoittajissa löytyy. Kuka on oma ehdokkaasi?

Share

9 vastausta aiheeseen “Blogista kirjaksi”

Tunnustan käyttäväni blogialustaa tietokirjojeni temmellyskenttänä. Kun näen kirjoitukseni ruudulla tarpeeksi usein ja kun sitä kommentoidaan tarpeeksi railakkaasti, kirjaan ilmestyvä versio käsiteltävästä asiayhteydestä jalostuu ja se ei välttämättä ole kovinkaan huono asia.

terveisin, christer

Koska olen yksi niitä todellisia henkilöitä, joita Hapulin käsittelee blogissaan ja mahdollisesti kirjassaan, minua kiinnostaa hänen kirjansa seuraavista syistä:

Antaako Hapulin myös meille muille puheenvuoron? Blogissa on alla viittaamassani kirjoituksessa lisäys ja siinä linkki, jonka takana on Blogisisko-blogissani käytyä keskustelua.

Toisaalta, jos hän antaa, mitä se merkitsee tekijänoikeuden kannalta eli kuinka pitkiä lainauksia voi ottaa toisen blogista tai nettipalstoilta. Olen pohtinut tätä asiaa jo jonkin aikaa.

http://www.uta.fi/~tlmihap/celibacy/167.html
ks. myös linkki ’ohoh’

Onkohan nyt varmasti ja oikeasti kyseessä Suomen ensimmäinen blogista kirjaksi julkaistava teos? Ajattelin uutisoida tapauksen maakuntalehdessä, mutta kaipaan tälle arvelulleni vahvistusta.

Maailmallahan on jo näitä, muistelen mediablogissakin olleen tapauksista puhetta, mutta nyt en löytänyt kyseisiä postauksia.

Mun mielestä ois siistii jos meitsi kirjottais kirjan.

Taikka siis toisen. Ensimmäisen kirjan kirjoitin 4 vuotiaana. Siihen tuli jotain piirrustuksia ja viivoja ja se nimettiin sudenpentujen käsikirjaksi. Annoin sen lahjaksi serkulle joka ei arvostanut.

Nyt alan jo toipua.

Elinan kysymykseen vielä: ”Pasi Kiviojan legendat” julkaistiin myös ensin verkossa, sittemmin kirjana.

Vastaa