Kategoriat
Mediabisnes

Blogg på svenska i Finland

Share

Olenkin jo odottanut jonkin aikaa, että perinteinen perinteistäkin perinteisempi mediayhtiö julkistaisi Suomessa blogipalvelun, jossa lukijat voivat perustaa omia blogejaan. Vaan ketkä ehtivätkään ensimmäisenä? Onkohan yllätys?

Ruotsinkieliset sanomalehdet Vasabladet, Jakobstads Tidning ja Syd-Österbotten ehtivät ensimmäisenä perinteisenä perinteistäkin perinteisempänä mediana Suomessa perustaa blogipalvelun lukijoilleen. Bloggen.fi:

Här kan du starta en egen blogg, länka din befintliga blogg och läsa vad andra finlandssvenska bloggare skriver. Följ med i våra listor med hetaste, senast uppdaterade och nyaste bloggarna. Vi utser också veckans blogg, tipsa oss gärna!

Share

4 vastausta aiheeseen “Blogg på svenska i Finland”

Tuskin ihan ekana kuitenkaan. Ainakin V-lehdellä on blogipalvelu (joka suugaa, IMHO). Jonkinlaisen blogipalvelun tarjoaa myös Tilt.tv, muistaakseni. Ja City-lehdelläkin näyttää olevan blogipalvelu.

Että onhan noita.

Vieläkin perinteisimmistä mediayhtiöstä nyt tarkoitin puhua – ajasta ennen kaupunki- ja ilmaisjakelulehtiä, eikä nuorisolehtiäkään kuten Demiä lasketa. Nopea sananvalintani oli siis erittäin epätarkka kun joutuu selittämään

Joo, tulihan se sieltä :-).

Miksi sitten halusivat tehdä kaiken (siis teknisesti) alusta loppuun itse vain ihmetyttää kun näitä ratkaisuja saa ”out of the box” periaatteella ja ihan ilmaiseksikin. Koodaajan ongelma on kai se että kaikki pitää tehdä itse. Humanistina näitä hommia aloittaneena olen oppinut että kannattaa käyttää valmista koodia ja hyviä ilmaisalustoja (lue open source) jos niitä on tarjolla. Pääse huomattavasti vähemmällä vaivalla ja lopputulos ei yleensä ainakaan ole huonompi.

Kuriositeettina voi mainita että tarjosin / ehdotin tällaista yllämainittua ideaa vuoden vaihteessa näille svenskatalande perinteistäkin perinteisimmille mediayhtiöille. Vastaus oli että idea on hyvä, mutta yhtenäisestä palvelusta ei tule mitään koska kaikki eivät halua tehdä yhteistyötä. Jotkut ovat liittoutuneet keskenään ja sehän näkyy esim bloggen.fi -palvelussa. Ei siis mitään vikaa tässä…

Vastaa