Valtamedian pahin uhka verkossa on valtamedia itse

by Matti Lintulahti on 28/08/2006

Ylen kehityspäällikkö Tuija Aalto pohtii tänään lukemisen arvoisessa ja useita hyviä pointteja sisältävässä kirjoituksessaan Kuka uhkaa valtamediaa verkossa? valmistuessaan Kuopiossa järjestettävään Itä-Suomen journalismipäiville, jonka yhtenä aiheena on ”uuden kansalaisjournalismin uhka ammattijournalismille”.

Omana kommenttina voisin todeta, että kansalaisjournalismi ei ole uhka ammattijournalismille eikä Google ole uhka Savon Sanomille yhtään enempää kuin savolaiset bloggaajat. Suurin uhka ammattijournalismille on ammattijournalismi itse, jos se ei pysty uudistumaan ajassa. Ja suurin uhka Savon Sanomille on Savon Sanomat itse, jos se ei kykene toimintatapojaan uudistamalla hyödyntämään uusia mahdollisuuksia alueellisen sanomalehden journalismiin ja liiketoimintaan.

Oikeastaan aika klassinen esimerkki siitä perinteisestä ”toiset näkevät lasin puoliksi tyhjänä, toisen puoliksi täynnä” -jutusta.