Kaista24.fi:stä tulikin Kookas

by Matti Lintulahti on 29/08/2006

Viime syksynä Amertum-niminen oululainen mediayritys etsi tekijöitä tulevalle Kaista24.fi-yleisverkkopalvelulle. Viime syksynä tavoitteena oli tämä:

”KAISTA24.fi tulee olemaan Suomen johtava yleisverkkopalvelu, sisältäen mm. uutis-, informaatio-, keskustelu-palveluosiot. Vastavaanlaista palvelua Suomesta ei löydy. KAISTA24 tarjoaa käyttäjilleen uusimmat uutiset ja selkeää informaatiota elämän eri aihealueista. Verkkopalveluun tuotetaan noin 40 yleishyödyllistä asiantuntijapalvelua sekä noin 40 kaupunkiportaalia. Kyseessä on Suomen suurin internetkokonaisuus. KAISTA24:ssä tulee vierailemaan arviolta 3 – 4 miljoonaa eri kävijää joka kuukausi ja siitä muodostuu siten yksi Suomen suosituimmista verkkomedioista.”

Tavoitteesta syntyi, luonnollisesti betana mutta täysin uudella nimellä, Kookas. Samalla verkkopalvelun rakennuttanut entinen Amertum on muuttanut nimensä Kookas Mediaksi, joka muuten julkaisee myös Laki24.fi-verkkopalvelua.

Ja tästä siis piti tulla haastaja Suomen johtaville verkkosaiteille aikana jolloin MySpace on kuumin nimi… kuitenkin mieleeni tulee lähinnä Ampparit.com.

Aiheesta keskustellaan muualla päivitys 30.8: Kookos.fi:n tapa lainata ja linkittää tiedotusvälineiden netissä julkaisemia uutisia herättää keskustelua tavan laillisuudesta (Tuija Aalto, Yle) – samaan tapaan toimivaa Google Newsiä pidetään sanomalehtialalla varastetun tavaran tarjoamisena (Lasitalon emäntä, HS) – Saksassa korkeimman oikeuden päätöksen mukaan tällaisen verkkouutisten kokoaja-linkitys-koneen toiminta on laillista eikä riko tiedotusvälineiden tekijänoikeuksia (Digitodayn Tekijänoikeuslaki-blogi) – koska Saksan tekijänoikeuslainsäädäntö muistuttaa Suomea, korkeimman oikeiden päätös voisi myös Suomessa olla samankaltainen (Digitodayn Tekijänoikeuslaki-blogi)

{ 3 comments… read them below or add one }

Optimointi.com syyskuu 6, 2006 14:40

Sivuston toiminta on siinä rajamailla että onko jo rikottu mm tekijänoikeuksia. Ainakaan liiketoimintaa ei voi kutsua eettiseksi. Me keskusteltiin siitä meidän foorumilla jos kiinnostaa: linkki keskusteluun.

Sampsa syyskuu 7, 2006 11:03

KookasGuy toisessa foorumissa: ”…YLE vaati kookas.fi:tä poistamaan uutiskuvat ja uutiskuvaukset uutispalvelustaan ja näin teimme 5.9.2006 sekä YLE:n uutisten että muidenkin uutisten kohdalla. Ennen pitkää Google News rantautuu Suomeen ja silloin YLE:llä on mahdollisuus esittää kantansa uudelleen. topix.net näyttää jo nyt Hesarin englanninkielisiä uutisia sivulla http://www.topix.net/fi/helsinki/ niin että mukana on myös kuvaukset. Tuolle sivulle on muuten yrityksillä mahdollisuus lisätä ilmainen (toistaiseksi) ilmoitus ”Helsinki Classifieds” alle.”

YLE saanut kuvat pois kookas.fi sivulta. Mitäköhän järkeä tuossa nyt oli?

[Mediablogin editoima kommentti: Kommentin sisältämä alkuperäinen lainaus oli otettu kokonaan toisesta foorumista toisen kirjoittamasta kirjoituksesta eikä kunnolla kerrottu sen olevan lainausta. Tämä editoitu lainaus sisältää vain oleellisen ja linkin alkuperäiseen kirjoitukseen. Mediablogi pyytää kommentoijia jatkossa selvään ja tarpeen mukaiseen toisten kirjoitusten lainaukseen kommenteissa.]

KookasGuy syyskuu 8, 2006 22:36

Nimimerkki ”Sampsa” yllä on kopioinut suoraan sanasta sanaan sivulle http://www.optimointi.com/foorumi/viewtopic.php?p=1934 joitakin päiviä sitten kirjoittamani jutun. Pyydän poistamaan sen tältä sivulta.

t. KookasGuy

Leave a Comment

Previous post:

Next post: