Kategoriat
Journalismista Mediabisnes

”Kotimaisen median varassa on kuin paperipussi päässä”

Share

”Olen yhä useammin tavannut fiksuja nuoria, jotka kertovat lopettaneensa suomalaisen median seuraamisen. Kotimaan uutiset ja menovinkit he toki silmäilevät, mutta kieltäytyvät hyväksymästä median kuvaa suuresta maailmasta.”

”Kotimaisen median varassa on kuin paperipussi päässä. Joku on tökkinyt siihen pienen reiän ja tarjoilee siitä valittuja paloja. Internetin myötä vähenee riippuvuus metsämökin ikkunasta maailmaa seuraavista toimittajista. Jos haluaa ymmärtää Lähi-idän konfliktia, voi israelilaista raportointia ja debattia seurata reaaliaikaisesti Haarezista ja palestiinalaista Jerusalem Timesista. Jos Ylen uutisissa puhutaan Yhdysvalloista, voi tarkistaa BBC Worldista, mitä oikeasti on tapahtunut. Terävimmät kommentit löytyvät parhaista blogeista. Niissä ei märehditä mutua, vaan tarjotaan suorat linkit alkuperäisille lähteille.”

Näiden lainauksien lisäksi kannattaa lukea tämänaamuinen kolumni kokonaan: Paul Lillrank: Paperipussi päässä (Kauppalehti Presso 2.9.2006, A23)

Share

1 vastaus aiheeseen “”Kotimaisen median varassa on kuin paperipussi päässä””

Hyvä kolmumni! Digitaalisen median luomaa kuilua ei näytetä huomaavan päätöksentekijöiden piireissä. Hehän seuraavat lähinnä kotimaan uutisia ja sitä miten heistä siellä puhutaan.

Vastaa