Blogispotti.fi haluaa olla Suomen Digg.com

Share

Tämäkin kuuluu sarjaan heikkoja signaaleja tulevaisuudesta.

Olen jo jonkin aikaa odottanut, kuka tekee suomalaisen version suosituksi osoittautuneesta Digg.comista. Äsken pongasin Blogispotti.fi:n, joka toimii vastaavalla logiikalla, mutta rajoittuu suomalaisiin blogeihin eikä kerro mitään itsestään – miksihän? Domainrekisterin mukaan taustalla on turkulainen eBWorks.

Samalla huomasin Blogispotti.fi:stä, että Turun Sanomat on avannut oman HS:n tapaisen blogiosastonsa kuuden blogin voimin. Reilu vuosi meni Turussa seuratessa mitä pääkaupunkiseudulla tehdään, vikkelämmin kuitenkin kuin Oulussa.

Share

8 vastausta aiheeseen “Blogispotti.fi haluaa olla Suomen Digg.com”

Mukavaa nähdä, että palvelu on bongattu täälläkin.
Sen verran korjaisin, että domaini on mainitun yrityksen omistuksessa, itse palvelu pyörii harrastuspohjalta. Vastaus siihen, miksi sivuilla ei kerrota taustoista sen enempää on se, että hommassa ei olla ehditty vielä niin pitkälle; infoa on varmasti luvassa.
Ja Suomen Diggiksi taitaa pyrkiä pikemminkin
Kerro.fi kuin blogispotti.

Nyt on siis kerro.fi, herq.fi ja blogispotti.fi

Yhteisösuosikit (social bookmarking) ovat tulleet Suomeen. Aika vahvoja signaaleja nämä jo ovat…

Saa nähdä, miten näille nyt sitten käy: jotenkin vielä hieman itse vierastan Blogispottin toimintamallia.

”Blogispotti.fi on myös erinomainen tapa promotoida omaa blogia, se ei ole pelkästään sallittua, vaan erittäin suotavaa.”

Itse en osaa kuvitella tuolla promotoivani omia blogejani, vaan toivon, että arvostus löytyy muuta kautta. (Tosin ryhmäblogimme Kulutusjuhla on tuolla jo huomioitu, joten mitäpä tässä nurisemaan…)

Siis ainakin neljä yhteisösuosikkia kamppailee suomalaisten suosiosta ja halusta jakaa toisilleen – nyt testataan kuinka yhteisöllinen Suomi tässä mielessä on.

[…] Matti Lintulahti bongasi uuden Blogispotti.fi-palvelun, joka tahtoo olla suomalainen Digg.com-tyyppinen palvelu, jossa käyttäjät voivat jakaa uutisvinkkejä ja äänestää uutisia. Palvelu perustuu avoimen lähdekoodin Pligg-alustaan, jonka kuka tahansa voi helposti pystyttää palvelimelleen. […]

Vastaa