Kategoriat
Journalismista Tulevaisuus

Blogit tuovat kävijöitä sanomalehtien saiteille

Share

Datakin alkaa jo kertoa sen, minkä oivallus on kertonut jo pitempään: blogit tuovat kävijöitä sanomalehtien saiteille. Nielsen/NetRatingsin datan mukaan Yhdysvalloissa sanomalehtien saittien eri kävijöistä niiden blogit keräävät jo 13 prosenttia. Markkinointiviestinnän ammattilaiset ovat innoissaan hyödyntämässä edustamisensa yritysten eduksi tätä keskustelevuuden lisääntymistä, joka on varmasti tuonut lisää kävijöitä myös alan suomalaiselle sanomalehtipioneerille HS:lle. Blogien tuoma kävijämäärien kasvu tuntuu myös HSS Media AB:ssä, jonka suosituimmaksi saitiksi on noussut – näin olen kuullut – lukijoille suunnattu blogipalvelu: Bloggen.fi.

Keskustelu kannattaa journalismissa, luento ei.

Share

2 vastausta aiheeseen “Blogit tuovat kävijöitä sanomalehtien saiteille”

Luulenpa, että harva sanomalehden blogi Suomessa vetää vielä yli 20000:ta tai edes 10000:ta viikkokävijää, jolloin puhutaan prosentuaalisesti varsin pienistä määristä kokonaiskävijämääriin verrattuna. HS:ssa Unski lienee taas poikkeus.

IS:n Euroviisublogi keräsi parhaimmillaan 22000 kävijää päivässä, Perintöprinssien missiblogi yli 19000 päivässä. Ilman Lordia ja missukoita onkin sitten hiljaisempaa.

Kasvupotentiaalia kuitenkin on paljon, kunhan tekijät oppivat niksit ja täkäläinen suuri yleisö alkaa ymmärtää, että lehden verkkopalvelussa voi olla muutakin kiinnostavaa sisältöä kuin pakolliset uutiset.

Toukokuussa perustetulla Bloggen.fi:llä on tällä hethellä yli 6200 uniikkia päivittäistä kävijää, mikä tosiaan teki blogin konsernin suosituimmaksi osoitteeksi. Torstaina 18 tammikuuta kello 14.41 bloggen.fi:llä oli 907 bloggaaja jotka olivat julkaisseet 37005 blogahdusta.

Henrik Othman
Päätoimittaja
Jakobstads Tidning

Vastaa