Eikö juttu miellyttänyt? Kirjoita parempi

Share

apureportteri.jpgSosiaalinen media, osallistuva journalismi, kansalaisjournalismi, yhteisöllinen journalismi. Siinä sanoja, jotka yrittävät kuvata sitä, mitä tänään julkaisemamme Apureportterit on. Apureportterit antaa tilaa ja lukijoita tavallisten suomalaisten omille tarinoille, ja yhdistää nämä tarinat ja viikkolehden laadukkaat journalistiset tarinat saman katon alle keskusteltavaksi ja luettavaksi. Tulevaisuus näyttää, miten tässä onnistutaan. Koska kyse on loppujen lopuksi toimivan yhteisön syntymisestä, onnistuminen tuskin tulee olemaan helppoa ja vie aikaa. Uskon kuitenkin – Apureportterin kehittäjänä – että Apureportterilla on hyvät mahdollisuudet onnistua. Tämä tulee olemaan vähän kuin puutarhurin hommaa.

Apureportterit on nyt julkaistu beta-tyylisenä palveluna (vaikka beta-sanaa ei palvelussa olekaan, koska A-lehdet ei ole nettiyhtiö), joten kaikenlainen palaute ja kehitysvinkit otetaan vastaan. Ja tietenkin usutan itse kokeilemaan, laittamaan itsensä peliin ja kirjoittamaan oman raportin.

Pitemmittä puheitta tarkempaa lainausta Apureportterista tänään ilmestyneestä Apu-lehdestä, jonka toimituksen journalistisessa otteessa Apureportteria kasvatetaan ja huolletaan tästä eteenpäin, kun kehitystiimi on lapsensa maailmalle päästänyt:

Apureportteri on Avun jatke netissä, nykyajan yhteisöllistä journalismia. Apureportterin jutut ovat tavallisten suomalaisten kirjoittamia. Jos sinulla on mielessäsi aihe, joka ansaitsisi tulla julkiseksi, kirjoita siitä raportti. Se voi olla hauska tai epätavallinen tarina, uutinen omalta paikkakunnaltasi, mielenkiintoisen henkilön haastattelu, jonkin epäkohdan nostaminen julkiseen tarkasteluun, urheiluun liittyvä kirjoitus… mikä tahansa aihe käy. Jos viidestä valmiista kanavasta ei löydy sinun jutullesi sopivaa, luomme sitä varten uuden kanavan. Sinä ansaitset tulla kuulluksi, me vain tarjoamme siihen sopivat välineet. Sinun ei tarvitse ujostella, vaikka et olisikaan karaistunut kirjoittaja. Avun ammattitaitoiset toimitussihteerit käsittelevät raporttisi julkaisukuntoon.

Mielenkiintoisimmat raportit nostetaan Apureportterista painettuun Apu-lehteen. Noista raporteista maksetaan tavanomainen kirjoituspalkkio. Palkkion suuruus riippuu julkaistavan raportin uutisarvosta. Erityisen merkittävästä raportista voidaan maksaa jopa tuhannen euron palkkio. Myös parhaat Apureportterissa julkaistavat raportit palkitaan, vaikka niitä ei painettuun lehteen nostettaisikaan. Hyvästä raportista maksetaan 50–200 euroa.

Share

7 vastausta aiheeseen “Eikö juttu miellyttänyt? Kirjoita parempi”

Muutama pieni huomio ulkoasusta ja tekniikasta:

* Vilkkuvat mainokset ärsyttävät. Ylin niistä vie turhaa tilaa pystysuunnassa.

* Etusivun viisi palstaa (ml. oikean laidan mainokset) on aivan liikaa: tulee sekava, portaalimainen vaikutelma, vaikka tässä pitäisi olla kyse sisällöstä (ei siis vain navigoinnista ja pikkuviihteestä).

* Hakukonenäkyvyyttä ajatellen on virhe käyttää http://www.apureportteri.fi-verkkotunnusta, koska palvelu on selkeästi osa Avun sivustoa ja ulkopuolelta tuleva linkkivoima leviää tehokkaasti vain samassa verkkotunnuksessa. Olisi järkevämpää laittaa palvelu osoitteeseen http://www.apu.fi/apureportteri/, mistä hyötyisi paljon sekä koko http://www.apu.fi-sivusto että Apureportteri-palvelu. Tuo erillinen domain voidaan pysyvästi uudelleenohjata kyseiseen kansioon (tempun tekninen nimi on 301-uudelleenohjaus).

* Tekniselle puolelle vielä noottia, että joka sivulle pitäisi generoida yksilölliset title- ja meta-description-tagit. Edellinen näkyy aina hakukoneiden tuloksissa (klikattavana linkkinä), jälkimmäinen joskus (linkin alla olevana kuvauksena).

Kiitos kommentista. Kaikkea ei todellakaan ehditty tehdä, ja koko ajan parannetaan ”betailun” hengessä varsinkin teknisellä taustalla, mikä ei juurikaan ulospäin näy.

I do trust all of the ideas you’ve presented in your post.
They are really convincing and will definitely work.
Still, the posts are too brief for starters.
Could you please prolong them a little from next time? Thank you for the post.

Hello, i read your blog occaskonally and i own a similar onee and i was jut wondering
if yyou get a lot of spam responses? If so how ddo you prevent
it, any plugin or anything yoou can recommend?

I get so much lately it’s driving mee maad so anny help is very
much appreciated.

Vastaa