Kategoriat
Tulevaisuus

Googlelta ilmainen langaton laajakaistapalvelu

Share

Google3 TiSPGoogle TiSP, ilmainen langaton laajakaista koteihin. Ja näillä ohjeilla asennuskin onnistuu.

Hmm, onkohan tämä jonkinlainen heikko signaali: uusi mediayhtiö osaa hauskan aprillipilan, jollaisen perinteiset ovat jättäneet unholaan liian leikkimielisinä vakavahenkisen journalismin keskelle. Joskus muinoin suomalainen media osasi hauskojen aprillipilojen jalon taidon. Muistan kun Keskisuomalainen kertoi kaupunginjohtajan tarjoilevan kaupungintalolla kouhuviiniä ensimmäisenä paikalle ehtiville. Aamulla lehtensä lukenut kaupunginjohtaja ymmärsi huumorin ja tarjosi kuohuviiniä paikalle tulleille. No, ehkä joku osaa vieläkin, vai olenko sittenkään menettänyt tänään hyvää median aprillipilaa?

Share

4 vastausta aiheeseen “Googlelta ilmainen langaton laajakaistapalvelu”

Hesarihan ei aprillaa, mutta muut lehdet hyvinkin. Minusta oli aika hauskaa, kuinka lukijat kuvittelivat Hesarin oikeita uutisia piloiksi. Samassa uutisessa on mainittu suomalaisissa ja ruotsalaisissa lehdissä olleita piloja. Ruotsalaisuudesta puheen ollen: uutinen, jossa Irc-galleria kertoi tulleensa myydyksi ruotsalaisille ja korosti, että mikään ei puutu – paitsi kieli – oli varsin hauska. Semminkin, kun käännös oli tehty tahallisen väärin. Ja etenkin, kun valtaosa palvelun käyttäjistä ei oletettavasti edes ymmärtänyt tätä.

Parhaimpia aprillipiloja oli Ylioppilas lehden ”uutinen”, jonka mukaan Stephen Hawkins olisi pitänyt yleisöluennon Helsingin yliopiston tiloissa, joka luetellaan yhdeksi pienimmistä luentosaleista. Toimittaja meni paikalle seuraamaan ketkä saapuisivat paikalle. Ja kukas muu sieltä saapuikaan kuin Sara Hirvelä … Nolo juttu.

Uutisen, joka ei pidä paikkaansa, pitäminen hyvänä ja hauskana aprillipilana on hölmöä, ja on johtanut siihen, että Hesarin oikeita uutisia pidetään aprillipiloina. Jutuista, jotka yrittävät saada ihmiset tekemään jotain, löytyvät ne oikeat ja hauskat aprillipilat, kuten Keskisuomalaisen kaupunginjohtajan kuohuviinitarjoilu ja Ylioppilaslehden Hawkinsin yleisöluento ja miksei myös, koska sopii konstekstiin loistavasti, Irc-gallerian ruotsijuttu joka houkutteli keskustelemaan aiheesta. Sellaisia näkee aivan liian vähän. Joku voi tietenkin pitää tätä näkemystä aprillipiloista turhan suppeana.

Onneksi olin liian pessimistinen, sillä sanomalehtien parhaimmistosta löytyy edelleenkin paras aprillipila. Palkinto menee oululaiselle Kalevalle, joka kertoi, että piakkoin Oulusta pääsee laivalla Ruotsin Luulajaan. Samalla lehti houkutteli lukijoita kauppatorille, jossa se sanoi jakavansa 50 ilmaista autopaikkalippua uudelle Silja Holidaylle. Aika moni ilmestyikin paikalle, ja paikalla ollut Kalevan päätoimittaja jakoi lankaan menneille karkkia, elokuva- ja konserttilippuja. Varmaan puhuttiin asiaakin siinä sivussa. Näin laadukas sanomalehti tekee aprillipilan.

Vastaa