Kategoriat
Journalismista

Kuvajournalismin helmiä

Share

Hyvin valokuvien ystävänä on ollut mukava seurata vierestä miten Apu-lehdestä on tullut suomalaisen kuvajournalismin lippulaiva, jonka valokuvaajat keräävät palkintoja ja jonka kuvajournalismia kehutaan eikä syyttä. Niinpä uskallan mainostaa digimedian blogissa perinteistä pysähtynyttä mediaa, pysähtynyttä valokuvaa ja vieläpä jäävisti oman työnantajani kustantamaa lehteä.

Mutta ei kannata uskoa sanaan, vaan katsoa itse kuvia:

Share

6 vastausta aiheeseen “Kuvajournalismin helmiä”

Ei tuota verkkolehteä ole kovin kiva lukea. Jokin siinä käyttöjärjestelmässä mättää. Pitäisi olla jotenkin portaattomampi suurennusmahdollisuus ja mahdollisuus ohjata paremmin.

Ei niin. Ensimmäinen digilehtien sukupolvi on aina kokeilu, ja jotain lisäarvoa digilehden pitäisi tuoda, jotta se kiinnostaisi. Toistaiseksi printti on aika mainio käyttöliittymä.

Zinio Reader on oikea digilehtien lukuohjelma jonka käyttöliittymäkin on toimiva.

Zinio Reader on hyvä, kunhan sen saa ensin ladattua ja toimimaan, mikä ei aina ole niin helppoa. Luen itsekin sillä Technology Review´n ja homma toimii lukukokemuksena kohtuullisen hyvin.

Ja se Zinion lisäarvo on tuon jenkkilehden kohdalla nopeus (ei tarvitse odottaa hidasta postia) ja hinta (aika paljon edullisempi kuin printin tilaus Suomeen).

Kuvajournalismikäsitettä ei Avun suhteen voi käyttää.
Kuvat ovat lehdessä samaa koristeellista pintaa kuin kaikialla muuallakin.
Yhteiskunta, kanssaihminen on kielletty aihe.
Kuvaajat plagioivat trendejä ja käyttävät visuaalisia gimmikkejä saadakseen kuvien tyhjyyden puhumaan.
Mutta kuva ilman substanssia, ilman tarinaa tai kertomusta siitä, missä ihminen on, ei ole muuta kuin dekoraatio.
Yhteiskuntamme voi päivä päivältä huonommin, mutta lehdissä se näyttää voivan kulutushysterian kautta aina vaan paremmin.
Lehtien kuvat ja todellisuus ovat lakanneet kohtaamasta.

Vastaa