Kategoriat
Mediabisnes Tulevaisuus

Ennustus: Sanomalehdet tulevat hallitsemaan online-videojulkaisua

Share

Ennustus jenkeistä: Kunhan sanomalehdet oppivat hyödyntämään uusia teknologioita, ne tulevat hallitsemaan online-videoiden julkaisua.

Ruotsissa tämä alkaa olla jo todellisuutta, ja perässä seuraa piskuinen Suomi, jossa viimeksi maakuntalehti Pohjanmaalta eli Ilkka ilmoitti aloittavansa videoiden julkaisun.

Share

4 vastausta aiheeseen “Ennustus: Sanomalehdet tulevat hallitsemaan online-videojulkaisua”

Niin Hei haloo vaan, You tube on keksitty 🙂

Kyl se on niin että hyvän online-videojulkaisu järjestelmän takana on aina oltava loistava hakujärjestelmä + kunnon tietojärjestelmät jossa on potkua, eli taas kallistutaan googlen kaltaiseen voittajaan.

Hesarin serverit on ihan riittävän usein INTERNAL ERROR 500

Sanomalehtien tarjoamat videot netissä ovat olleet tähän asti säälittäviä. Jostain syystä lehtitaloissa luullaan, että kamerakännykän suttuisen kuvan heiluttelu jossain kadulla on kiinnostavaa. Videoissa ei puhu kukaan, ei tapahdu mitään eikä ole muutenkaan ideaa.

Tässä on siis lähdetty tekniikka edellä tekemään asiaa, vaikka lehtitalojen juuri pitäisi ymmärtää sisällön merkitys.

Enkä muuten tajua, miksi uutisdeskeihin ostetaan noita 500-700 euron kamerakännyköitä, kun paremman kuvan- ja äänenlaadun saa halvemmalla dv-kameralla. Ehkä tässä ymmärrettiin kamerakännykän idea jotenkin väärin.

Mitähän sanomalehtiä tarkoitat? Esimerkiksi Ilkan, Kalevan ja Iltalehden videoissa puhutaan, tapahtuu ja on jonkinlaista ideaa jokaisen oman lukijakunnan näkökulmasta.

Kai sen voi ääneen sanoa. Tarkoitin esmes HS:n ja IS:n julkaisemia videoita.

Jos muut lehdet ovat panostaneet sisältöön enemmän, seison korjattuna. On myönnettävä, että pk-seutulaisena joskus tulee seurettua mediakenttää turhan kapea-alaisesti.

Vastaa