Kategoriat
Mediabisnes Tulevaisuus

Kansalaisjournalismia samaan aikaan maailmalla ja Suomessa

Share

Maailmalla Geoff Dougherty aikoo käyttää saamansa News Challange -apurahan – 340 000 dollaria – 75 kansalaisjournalistin rekrytointiin ja kouluttamiseen Chicagon eri kaupunginosiin luodakseen uudenlaisen paikallisuutisointiin kansalaisjournalismin keinoin keskittyneen verkkomedian.

Kuvitelkaa jos Suomessa Helsingin Sanomain säätiön julkistaisi vastaavanlaisen apurahan jaettavaksi uudenlaiselle yhteisölliselle ja kansalaisjournalistiselle verkkomedian hankkeelle?

Sen sijaan Suomessa Journalistiliitto on aloittanut kansalaisjournalistien eettisen ohjeistuksen laadinnan, kertoo uusi Journalisti-lehti. Hyvin käytännönläheisten ohjeiden pitäisi valmistua, tai ainakin ensimmäisen version, syksyllä 2007.

Share

1 vastaus aiheeseen “Kansalaisjournalismia samaan aikaan maailmalla ja Suomessa”

Vastaa