Kategoriat
Mediabisnes Tulevaisuus

Radio vuonna 2020

Share

Median tulevaisuuksien skenaariosarja jatkuu ja nyt vuorossa radio vuonna 2020. Skenaarion laati Tuija Aalto, radion ja uuden median ammattilainen Ylellä, ja se löytyy Tuijan blogista: Skip-nappula on parasta radiossa vuonna 2020.

”Muutama vuosi sitten yleistyneet ultrapaikalliset audiosisällöt jaksavat viehättää – niiden joukossa kun saattaa olla ihan mitä tahansa naapurin lasten kertomista vitseistä pureviin paikallispoliittisiin analyyseihin. Olen kytkenyt kapulastani paikkatietosuodattimen nuuskimaan 0,7 kilometrin säteellä kaiken mahdollisen tarjolle julkaistun vailla mitään journalistista kriteeriä. Tämän osion kohdalla täytyy tosin olla sormi valmiina skip – nappulalla. Mahdollisuudet sisällöntuotantoon ovat jo kenen tahansa ulottuvilla – kirjastoissa kansalaisten mediatyöasemat ovat ahkerassa käytössä ja ujoimmatkin pöytälaatikkopakinoijat tuntuvat löytäneen ne, ja sisältö on useimmiten sen mukaista. Kansalaismediatuotosten kuuntelu pitää hyvin hereillä ja antaa joskus hyvät naurut. Parhaiden pläjäysten Top 10 – lista on itse asiassa yksi maan vierailluimmista verkkosivuista.

Skip-nappi on ehkä parasta, mitä radiossa on viimeisen 10 vuoden aikana keksitty. Digitaalinen lähetysvirta kun bufferoituu vastaanottimeen muutaman minuutin segmenteissä niin, että voin aina painaa hyppää eteenpäin -nappia, kun biisi tai puheena oleva aihe ei kiinnosta. ”

Ajatuksia herättävä skenaario.

Share

Vastaa