Kategoriat
Johtaminen Mediabisnes Tulevaisuus

Iltalehden yt:ssä Suomen iltapäivälehdistö seuraa Norjan esimerkkiä

Share

Tämänpäiväistä tietoa Iltalehden yt-neuvotteluista ei voi pitää yllätyksenä. Päivän uutisen mukaan Iltalehti suunnittelee laajoja uudelleen järjestelyjä toimintaansa ja arvio vähentämistarpeeksi enimmillään 30 työpaikkaa henkilötyövuotta ja samalla suunnittelee noin 60 määräaikaisen työpaikan vakinaistamista. Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että printistä vähennetään väkeä ja online-osaajien & monikanavaisesti toimivien määrää lisätään.

Norjan suurimmassa ja johtavassa iltapäivälehdessä VG:ssä tämä on jo tapahtunut. VG:n päätoimittaja Espen Egil Hansen:

In the publishing house of VG we have, with success, chosen the model of focus. We have two companies, two boards, to editorial departments, to chief editors, two managing directors and so on. We cooperate where appropriate for both organizations (which means a lot), but at the same time we are free to choose whatever necessary in order to succeed on our own platform. We’ve made some tough choices. While down-sizing by 100 people in the print organization we hired 40 more online. No one was moved from print to online. With this model of focus we’ve achieved the number one position online and in the print market. Both editions have for the last couple of years been very profitable. (Lihavointi Mediablogin.)

Printtiä tekevien ja nettiä hyljeksivien iltapäivälehtien toimittajien ja mediamyyjien kannattaisi olla huolissaan omista työpaikoistaan. Kuten VG:n esimerkki osoittaa, media haluaa verkkopalveluihinsa aivan uudenlaista osaamista. Onko sinulla sitä?

Ja pian Ilta-Sanomat seuraa samaa polkua.

Share

Vastaa