Kategoriat
Mediabisnes

Menestysmedian salaisuus: Palvele yleisöäsi ja pysy relevanttina

Share

“Serve your audience and stay relevant,” is the secret ingredient that Jeff Wellington, publisher of ReadyMade magazine, believes is needed to ensure a successful publishing plan for magazines today. His advice for new comers to the magazine business is to “think for an idea for a media brand” rather than one for just a magazine.

Sinänsä tässä ei ole mitään uutta, mutta silti edelleen liian usealta median tekijältä tuntuu puuttuvan peruskäsitys mitä vaaditaan menestysmedian tekemiseen: kaiken ydin on oman yleisön palveleminen ja relevanttina pysyminen. Hyvä sisältö ja journalismi ei ole itseisarvo vaan yksi keskeinen keino ytimen saavuttamiseksi: journalismin tavoitteena on yleisön palveleminen ja relevanttina pysyminen. Mutta muitakin keinoja tarvitaan.

Kanavat ja formaatit tulevat vasta tämän jälkeen valintoina, miten yleisöä voidaan palvelella ja miten yleisön silmissä voidaan pysyä relevantina mahdollisimman hyvin eri kanavissa.

Ja kuten aina, mediabisneksen ytimen sanominen on helppoa. Kyky toteuttaa ydin on kuitenkin se erottava ammattitaito, joka ratkaisee menestyjät keskinkertaisuuksista ja taantuvista.

Yksi nouseva keino menestyä on kasvattaa kykyä ja ammattitaitoa siinä, miten sosiaalinen media ja tarkemmin sanoen yleisö otetaan mukaan sisällön ja median tekemiseen tavoilla, jotka palvelevat yleisöä ja pitävät median yleisön silmissä relevanttina.

Posted via web from Matti Lintulahti

Share

Vastaa