Kategoriat
Sisältömarkkinointi

Maailman paras kahvi – tarinalla kasvatettu ja paahdettu

Share

Törmäsin maailman parhaaseen kahviin sattumalta Lontoossa, kun osallistuin viime marraskuussa Euroopan suurimpaan sisältömarkkinoinnin tapahtumaan: CMA International Content Marketing Summitiin. Koska hotellini oli lähellä Boroughin markkinoita, suuntasin aamulla markkinoille ja siellä mukavan tuntuiseen Monmouthin kahvilaan. Sen kummemmin miettimättä tilasin päivän suodatinkahvin Café de Consacán ja maistoin. ”Onpa loistavaa erinomaista kahvia”, ajattelin ja huomasin seinällä kahvilan printatun uutiskirjeen, joka kertoi Monmouth-kahvilan ja sen kahvien tarinan. Monmouthin tarina teki erinomaisesta kahvista maailman parasta kahvia.

Monmouth paahtaa itse kahvipapunsa, joita se etsii kiertämällä maailman yksityisiä kahvinviljelijöitä ja kahviosuuskuntia. He maistelevat eri kahveja ja kahvilajikkeita, ja kun he löytävät juuri heidän makuhermojansa kutkuttavan kahvin, he tuovat sen Lontooseen asiakkailleen. He eivät sekoita kahvilajeja keskenään vaan tuovat parhaiden single-malt viskien tapaan single-estate kahvit markkinoille.

Monmouth tietää kahvinsa alkuperän tarkkaan. Mistä kahvi tulee, kuka sen viljelee, kuka poimii ja kuka kahvipavut pesee ja kuivattaa. Monmouth tietää myymistään kahveista kaiken ja myös kertoo sen kahviloissa jaettavana olevissa uutiskirjeissään.

Esimerkiksi El Salvadorista Monmouth on löytänyt perheviljelmältä loistavan kahvilajikkeen, jota viljelevät jo kolmannessa sukupolvessa José Guillermo Alvazer Prunera ja Maria Alvarez De Murray. Monmouth kehuu viljelmän kahvinpoimijoita poikkeuksellisen taitaviksi valitsemaan vain parhaat kahvimarjat, joista syntyvää Finca Malacara A -kahvia kehutaan näin:

The coffee is full of spicy fruit and sweetness and just as great as we remember that first sample we receive five years ago.

Tuota kahvia en valitettavasta juonut, mutta kun seuraavan kerran Lontooseen matkustan, käyn tuon kahvin maistamassa, jos sitä vielä löytyy.

Minun paras kahvini Café de Consacá oli peräisin Kolumbiasta Nariñon alueelta.

The farms in Nariño are small, under two hectares, and often on exceptionally steep slopes. Land reform in the 1950s gave tenant farmers the opportunity to own parts of larger farms – the original vast haciendas of the 19th century. The farmers each have their own micro beneficio where they process their coffee cherry using the washed method. The resulting parchment-covered coffee is dried on small patios next to each farmhouse, before being delivered to the cooperative for sampling, grading and dry-milling which removes the parchment leaving the green beans ready for bagging and shipment.

Vaikka Monmouth kertoo kahviensa tarinan hyvin yksinkertaisesti ja kuvattomasti, silti tieto kahvin alkuperästä ja valmistusmenetelmistä teki juomastavi erinomaisesta kahvista vielä parempaa, maailman parasta. Keskinkertaisestikin kerrottu hyvä tarina toi kahviin syvyyttä, millä Monmouth erottautuu erittäin kilpailuilla markkinoilla.

Kolme vinkkiä parempaan sisältömarkkinointiin

Monmouth voisi helposti kertoa kahviensa tarinan paremmin ja houkuttelevimmin. Tässä kolme vinkkiä Monmouthille parempaan sisältömarkkinointiin.

  1. Kahvinviljelijöiden haastattelut eri kahvilajikkeiden luonteista, erilaisista kahvinvalmistuksen paikallisista prosesseista ja kahvinviljelyn paikallisista haasteista toisivat lisää kiinnostusta Monmouthin paahtamille kahveille.
  2. Valokuvat, valokuvat, valokuvat! Kamera käteen matkoille ja kuvia lisää. Parhaat kuvat kahviloiden seinille ja useisiin digitaalisiin kanaviin herättämään kiinnostusta potentiaalisissa asiakkaissa. Nyt muutamia loistavia kuvia löytyy vain Monmouthin saitilta ja uutiskirje on täysin kuvaton.
  3. Videoiden merkitys kasvaa koko ajan, joten erinomaisten kahvien etsintämatkojen kertominen videon avulla olisi mainio luonteva kolmas askel parempaan sisältömarkkinointiin.

Kahvien single estete tarinoiden avulla harvinaisemmista, poikkeuksellisen hyvin viljellyistä ja erityisistä kahvilajikkeista voisi tällä tavalla rakentaa arvokkaita kahvibrändejä samalla tavalla miten Skotlannin mallasviskien tislaamot ovat pystyneet rakentamaan arvostamattomasta tislatusta viinasta kalliita saarikohtaisia ”single malt” tislaamojen arvostettuja herkkuja.

Kuvat: Matti Lintulahti

Share

1 vastaus aiheeseen “Maailman paras kahvi – tarinalla kasvatettu ja paahdettu”

[…] Matti Lintulahti oli juonut Lontoon matkallaan maailman parasta kahvia Monmouth-kahvilassa: “Monmouth paahtaa itse kahvipapunsa, joita se etsii kiertämällä maailman yksityisiä kahvinviljelijöitä ja kahviosuuskuntia. He maistelevat eri kahveja ja kahvilajikkeita, ja kun he löytävät juuri heidän makuhermojansa kutkuttavan kahvin, he tuovat sen Lontooseen asiakkailleen. He eivät sekoita kahvilajeja keskenään vaan tuovat parhaiden single-malt viskien tapaan single-estate kahvit markkinoille. Monmouth tietää kahvinsa alkuperän tarkkaan. Mistä kahvi tulee, kuka sen viljelee, kuka poimii ja kuka kahvipavut pesee ja kuivattaa. Monmouth tietää myymistään kahveista kaiken ja myös kertoo sen kahviloissa jaettavana olevissa uutiskirjeissään. […]

Vastaa