Kategoriat
Sisältömarkkinointi

Sisältöstrategiasta pysyvä kilpailuetu – case John Deere

Share

Kansainvälinen maa- ja metsätalouskoneita valmistava ja myyvä John Deere on esimerkki siitä, miten sisällöt ovat osa pysyvän kilpailuedun rakentamista.

Ennätyksellisen hyvää tulosta finanssikriisin keskellä

2000-luku on ollut vaikeaa aikaa finanssikriiseineen ja taantumineen mille tahansa yrityksille. Silti John Deere on porskuttanut niin hyvin, että yhtiön pääjohtaja kehui helmikuun tulosinfossa näin:

”John Deere on tehnyt ennätyksellisen hyvää tulosta jo 11 vuosineljännestä peräkkäin. Vuosi 2013 on alkanut myönteisesti ensimmäisen neljänneksen ennätystuloksella, mikä luo jälleen perustan menestyksekkäälle vuodelle”

Asiakkaita menestymään auttava sisältö ja myynti

John Deeren loistavan menestyksen takana on pitkäjänteisyys monessa asiassa: yrityskulttuurissa, tuotekehityksessä, jälleenmyyntiverkostossa ja asiakkaita auttavassa luottamuksellisessa asiakassuhteessa. Sisältömarkkinointi auttaa näistä erityisesti jälkimmäisessä. Katsotaan miten.

Kun sisältömarkkinointi (=auttaa sisältöjen avulla asiakkaita tulemaan paremmiksi siinä mitä tekevät) yhdistyy asiakkaita auttavaan, tukevaan ja konsultoivaan jälleenmyyntiverkostoon (=auttavat asiakkaita menestymään eivätkä vain myy), John Deere on pystynyt rakentamaan sellaisen kilpailuedun, jota on vaikea kopioida. Jälleenmyyjät käyttävät hyviä sisältöjä hyväkseen jakamalla John Deeren erilaisia asiakaslehtiä asiakkailleen.

Analyytikko Adam Fleck sanoo tästä kilpailuedusta Fortune-lehdessä näin:

While its competition has struggled to build a network of salesmen, Deere’s equipment dealers are an open secret of its success. Dealers work closely with farmers to customize a machine’s weight, traction, and accessories (Bluetooth speakers, mini-fridges) and consult with their clients as new products become available. A good dealer, says Adam Fleck, an analyst at Morningstar, is essentially serving as a trusted adviser, not just as a salesman. ”That’s what has allowed Deere to dominate the market,” he says.

Hyvin vaikuttavaa. Kun auttaa asiakkaita menestymään ja tulemaan paremmiksi eikä vain myy, myykin paremmin.

John Deere on sisältömarkkinoinnin pioneeri, mistä kannattaa lukea tammikuisesta kirjoituksestani ”113 vuotta sisältömarkkinointia toi yli miljoonan levikin 14 kielellä yli 40 maassa”. (Se on saanut vähän lukukertoja huonon otsikoinnin vuoksi –> oppitunti itselle otsikoinnin merkityksestä.)

Share

Vastaa