Kategoriat
Sisältömarkkinointi

Niche toimii hyvin sisältömarkkinoinnissa – Tarkasti osuva sisältö on parasta

Share
Marketoon Studios tekee sisältömarkkinointia pilapiirroksen voimalla, usein niche-kohderyhmille.

Viikko sitten kuvitin kirjoitukseni Tom Fishburnen osuvalla piirroksella, joten nyt on hyvä hetki nostaa esiin Fishburnen yrityksen Marketoon Studios´n tapa tehdä osuvaa sisältömarkkinointia hyvin pienille niche-kohderyhmille.

Tom Fishburne perustelee kirjoituksessaan ”Why your content marketing riches can be found in the niches”  ytimekkäästi, miksi hyvin tarkalle ja pienelle kohderyhmälle tehty hyvä sisältö resonoi ja toimii.

Usein laajalle kohderyhmälle tehty sisältö on persoonatonta eikä viehätä lopulta ketään. Pienelle tarkalle kohderyhmälle tehty sisältö sen sijaan voidaan tehdä osuvaksi, persoonalliseksi, kirkkaaksi ja selväksi. Voidaan puhua kuin kaveri puhuisi kaverille alan omalla slangilla. Ja jos et ole tuota tarkkaa kohderyhmää, et välttämättä edes ymmärrä mistä puhutaan.

Fishburnen Marketoon Studios on luonut pilapiirroskampanjoita hyvin pienille kohderyhmille kuten tietokannan ylläpitäjät, tilintarkastajat ja ”in-app” median ostajat. Jokainen kampanja on ollut eksklusiivinen ja siksi osunut hyvin.

Fishburnen mukaan tämä pätee kaikkiin sisältömarkkinoinnin muotoihin, ja olen samaa mieltä. Tarkasti osuva sisältö on parasta.

Pienet tarkat kohderyhmät ovat yritysten sisältömarkkinoinnille iso mahdollisuus. Hyvä sisältö resonoi ja luo luottamuksen.

Lisäksi, tarkat kohderyhmät ovat niin pieniä, että mediayhtiöt eivät tuota heille tarkasti kohdennettua sisältöä, koska se ei ole mediayhtiöille taloudellisesti kannattavaa.

Pienet kohderyhmät ovat vapaana. Kuka ehtii ensin?

Share

Vastaa