Kategoriat
Sisältömarkkinointi

Hyvä sisältömarkkinointi varastaa hyvältä journalismilta

Share

20130513-122702.jpg

Hyvän sisältömarkkinoinnin tunnistaa samasta ytimestä kuin hyvän journalismin: luottamuksesta. Ne molemmat rakentavat luottamusta yleisön ja sisällön tuottajan välille. Luottamus on tärkein yksittäinen asia molemmille.

Jos yleisö ei luota journalismiin, sellaista journalismia ei uskota. Epäluotettavaa journalismia tuottava media menettää merkityksensä ja huonostihan siinä käy. Luottamus on niin tärkeä asia journalismille, että journalistiset prosessit ja ohjeet keskittyvät asioihin, joilla media voi varmistaa tuottamansa sisällön oikeellisuuden ja luotettavuuden.

Hyvässä sisältömarkkinoinnissa on kyse samasta ytimestä: luottamuksesta sisällön ja sen kuluttajan välillä. Jos sisältömarkkinoinnille pitäisi määritellä vain yksi ja tärkein tavoite, sanoisin sen olevan: luottamuksen rakentaminen. Oletko samaa mieltä?

Kuusi ohjetta luottamuksen rakentamiseen

Miten sisältömarkkinointi voi sitten rakentaa luottamusta, kun asiakas joka tapauksessa tietää, että yrityksen tuottamissa sisällöissä on kyse kaupallisesta markkinoinnista, jonka tavoite loppupeleissä on myynnin lisääminen?

Oma vastaukseni tähän tärkeään kysymykseen rakentuu journalismin kautta, sillä samat asiat, jotka tekevät journalismista hyvää ja luotettavaa, tekevät myös yrityksen tuottamista sisällöistä luotettavia. Tässä niistä kuusi tärkeintä ohjetta hyvään sisältömarkkinointiin:

1. Puhu totta ja vain totta. Erota faktat ja mielipiteet toisistaan.

2. Tunne yleisösi ja kerro yleisösi kielellä yleisöä kiinnostavista asioista.

3. Kerro sellaisista asioista, jotka ovat olennaisia ja relevantteja yleisön elämässä ja työssä.

4. Anna asiantuntijana sellaista tietoa, näkemystä ja vinkkejä, jotka auttavat yleisöäsi menestymään paremmin ja jotka auttavat yleisöä tekemään heille tärkeitä asioita paremmin.

5. Kuuntele yleisöäsi ja anna yleisön puheenvuoroille ja näkemyksille tilaa (esimerkiksi kommenteissa ja vieraskirjoittajina).

6. Kun (ei jos vaan kun) teet virheen, pyydä anteeksi ja oikaise virheesi. Jos olet luotettava, saat sen anteeksi helposti.

Kerro ja kommentoi, mitä muita vinkkejä hyvä journalismi voi opettaa hyville sisältömarkkinoijille?

Share

1 vastaus aiheeseen “Hyvä sisältömarkkinointi varastaa hyvältä journalismilta”

Vastaa