Kategoriat
Sisältömarkkinointi

Bloggaaminen pelasti yrityksen konkurssilta

Share

RiverPoolsJuuri nyt haluaisin tavata yhden ihmisen: lähes tavallisen yrittäjän Marcus Sheridanin, joka bloggaamalla pelasti yrityksensä River Pools konkurssilta ja joka bloggaamalla opittujen taitojen pohjalle perusti uuden yrityksen. River Poolsin sisältömarkkinoinnin onnistuminen on tullut vastaan useammassa sisältömarkkinoinnin seminaarissa ja tässä CopyBloggerin artikkelissa: How Content Marketing Saved this Brick-and-Mortar Business. Näin tämä tarina kulkee.

1. Konkurssin uhka

Vuonna 2008 asuntoromahdus oli suistanut vuonna 2001 Marcus Sheridanin ja hänen kumppaninsa perustaman lasikuituisia uima-altaita rakentavan yhtiön River Poolsin vaikeuksiin. Kauppa kävi huonosti, perinteinen mainonta ei toiminut eikä hakusanamainonnastakaan tullut hyviä liidejä. Jotain uutta ja luovaa piti keksiä , muuten kävisi huonosti.

2. Bloggaaminen alkoi

Uutta ratkaisua etsiessään Sheridan törmäsi sisältömarkkinointiin ja bloggaamiseen. Hän oivalsi kumppaninsa kanssa mitä ensikuulemalta tyhmältä kuulostava bloggaaminen tarkoitti. He päättivät perustaa maan koulutuksellisimman uima-allasblogin ja aloittivat sen vastaamalla mahdollisimman hyvin ja monipuolisesti kirjaimillisesti kaikkiin asiakkaiden esittämiin kysymyksiin River Poolsin blogissa. Tavoite oli luoda sisältöjä, jotka olivat erittäin arvokkaita ja hyödyllisiä uima-allasta harkitseville ihmisille.

3. Nopea takaisinmaksu

Puolessa vuodessa kävijämäärä River Poolsin saitilla kymmenkertaistui 20 000 eri kävijään kuukaudessa, vuoden 2009 aikana. Kahden vuoden kuluttua blogin aloittamisesta yrityksen saitin kävijämäärä oli kasvanut 70 000 eri kävijään kuukaudessa.  Moni River Poolsin kilpailija meni konkurssiin, kukaan ei uskonut että uima-altaille löytyy taantumassakin ostajia, mutta River Poolsin saitin analytiikka kertoi toista. Uima-altaiden myynti seurasi kävijämäärän kasvua.

4. River Pools tänään

River Pools on kävijämäärältään uima-altaista tietoa tarjoavista verkkopalveluista suosituin. Kauppa käy ja bisnes sujuu paremmin kuin koskaan ennen. Vuonna 2011 hyviä liidejä tuli saitin kautta enemmän kuin kahtena aikaisempana vuonna yhteensä. Sosiaalisen median hyödyntäminen ei edelleenkään ole River Poolsin sisältömarkkinoinnissa tärkeää. Enemmän hyvää sisältöä saitille tuottaa paremman takaisinmaksun investoinnille.

5. Bloggaaminen loi uuden yrityksen

Marcus Sheridan innostui onnistumisessaan River Poolsista niin paljon, että perusti uuden yrityksen auttamaan pk-yrityksiä sisältömarkkinoinnissa. Hän perusti sisältömarkkinoinnin toimiston The Sales Lion. Bloggaaminen pelasti yhden yrityksen ja loi toisen rinnalle.

Haluaisin tavata tällaisen yrittäjän, joka on oivaltanut yhden sisältömarkkinoinnin yksinkertaisen säännön: asiakkaat kysyvät, yritys vastaa.

Share

1 vastaus aiheeseen “Bloggaaminen pelasti yrityksen konkurssilta”

Vastaa