Kategoriat
Sisältömarkkinointi

Mainosmies Marco Mäkisen taantuma-ajan markkinointivinkit ohjaavat sisältömarkkinointiin

Share

Asiakas on tarinaKun mainosmies kehottaa säästämään mediasta ja panostamaan sisältöihin ja omaan mediaan, markkinoinnin muutos on käsillä. Näin kävi tänään.

Osallistuin aamulla mainostoimisto TBWA:n Marketing Review -aamiaistilaisuuteen, jossa Marco Mäkinen kertoi, miten taantumassa kannattaa markkinoida, jotta menestyy.

Tässä raportti Marco Mäkisen viidestä vinkistä taantuman ja laman aikana markkinointiin. Sisältö Marcon puheesta ellen toisin maintse.

1. Leikkaa mediasta, investoi sisältöön

Kaikkien tutkimusten mukaan ne yritykset, jotka panostavat taantuman aikana markkinointiin, selviävät heikosta ajasta parhaiten ja kasvattavat markkinaosuuttaan. Yksinkertainen asia, jota tehdään aivan liian harvoin, on säästää mediatilan ostamisesta ja investoida koko säästö tai edes puolet siitä laadukkaiden sisältöjen tekemiseen.

Kiitos Marco. Annoit mielestäni todella viisaan vinkin. Lisäisin, että investoitavat sisällöt kannattaa tuottaa asiakkaiden näkökulmasta eikä tuotteiden ja brändien näkökulmasta, jolloin otetaan kaksi viisasta askelta samalla kertaa.

2. Testaa verkossa, sovella kaikkialla

Koska verkossa on helppo testata, sitä kannattaa tehdä jatkuvasti. Pienillä parannuksilla voidaan saada dramaattisia tuloksia. Kun verkossa on testattu, millainen sisältö toimii parhaiten, opit kannattaa soveltaa kaikkialla markkinointiviestinnässä.

3. Asiakkaalle merkityksellistä tekemistä

Mieti, tarkkaile ja selvitä, mikä on asiakkaalle oikeasti merkityksellistä.

Mielestäni tässä ollaan sisältömarkkinoinnin ytimessä. Siinä asiakas on kaiken keskiössä. Yritys tuottaa laadukkaita sisältöjä, jotka ovat asiakkaalle merkityksellisiä, auttavat asiakasta menestymään ja tekemään omat juttunsa paremmin kuin aikaisemmin. Kun asiakas menestyy, yrityskin menestyy. Tässä kohtaa täytyy vain malttaa olla myymättä ja tuputtamatta.

4. Panosta omaa mediaan

Panosta sisältöön ja kohtaamisten laatuun omassa mediassa ja omissa kanavissa. Niissä saa pienellä investoinnilla ison hyödyn.

Oma lisäys: Kun tämän yhdistää Marcon ensimmäiseen, kolmanteen ja seuraavaan viidenteen vinkkiin, menestyksellisen markkinointiviestinnän toimintamalli on valmis. Asiakas ja asiakkaita palveleva sisältö kärkenä.

5. Yksinkertaista, pelkistä, priorisoi

Oma tekeminen, brändi ja tuotteet kannattaa yksinkertaistaa ja pelkistää, tekeminen priorisoida. Tämä vaatii ajattelua, mutta ei välttämättä maksa juuri mitään. Make it simple! kannattaa erityisesti taantumassa.

Mielestäni sisältöstrategia ja sisällöt ovat oiva keino yksinkertaistamiseen ja pelkistämiseen. Sisällöt auttavat priorisoimaan ja yksinkertaistamaan omaa tekemistä nimen omaan asiakkaan näkökulmasta. Yhteen juttuun tai videoon ei kannata sovittaa kuin yksi ajatus, idea, tieto tai vinkki kerrallaan. Hyvä sisältömarkkinointi pakottaa ajattelemaan selvemmin ja yksinkertaisemmin. Make it simple!

Share

1 vastaus aiheeseen “Mainosmies Marco Mäkisen taantuma-ajan markkinointivinkit ohjaavat sisältömarkkinointiin”

Vastaa