Kolme tärkeintä asiaa sisältömarkkinoinnissa [video]

Share

Kävin kesälomien aikana juttelemassa Skandaalin Marko Vainion ja Kenneth Lindforsin kanssa sisältömarkkinoinnista. Saivat sanomisistani aikaan oheisen videon (kesto 3:40). Kerron siinä muun muassa mitkä ovat kolme tärkeintä asiaa sisältömarkkinoinnissa. Tässä ne, olkaa hyvät:

1. Asiakas keskiöön

Yrityksen pitää hypätä omista kengistä asiakkaan sandaaleihin ja lähteä miettimään omaa markkinointia ja viestintää asiakkaan näkökulmasta, asiakkaan intohimoista, asiakkaan kiinnostuksen kohteista, asiakkaan tuntemuksista ja asiakkaan ongelmista. Sanoinkohan tarpeeksi monta kertaa asiakas, jotta tärkein asia tuli selväksi.

2. Tarinat ja sisältö

Yrityksen on hirveän vaikea laittaa asiakasta oman tekemisensä keskelle, jos yrityksen tarina ei ole kunnossa ja jos yrityksellä ei ole merkitystä asiakkaan omassa elämässä. Mikä on yrityksen merkitys? Mikä on yrityksen tarina? Kaksi kysymystä jotka kaipaavat sellaista vastausta, joka tulee miettimättä jokaisen työntekijän selkäytimestä.

Väitän että aivan liian monella suomalaisella yrityksellä yrityksen merkitys ja tarina eivät ole kunnossa.

3. Pitkäjänteinen jatkuvan tekemisen malli

Sisältömarkkinointi ei ole lyhytjänteistä pikaisten markkinointikampanjojen tekemistä vaan pitkäjänteistä oman median ja omien sisältöjen jatkuvaa jokapäiväistä rakentamista yrityksen merkityksen ja tarinan perustalle.

Nämä kolme asiaa kun laittaa kuntoon, niin alkaa tulla tulosta, väitän Skandaalin  kavereille videolla.

PS. Kesän lomat on nyt nautittu, viimeinen korporaation kuukausipalkka saatu ja yrittäjän elämä on alkamassa kuten Skandaalin videon titteli ”Yrittäjä, media-ammattilainen” ennakoi. Elokuussa kerron startupistani lisää 🙂 Pysykää kanavalla.

 

 

Share

Vastaa

  1. Päivitysilmoitus: Toimitusjohtaja on uusi aikakauslehti johtajille » Kolme tärkeintä asiaa sisältömarkkinoinnissa [video]