Kategoriat
Sisältömarkkinointi

Miksi videosisällöt ovat yhä tärkeämpiä – case Vespa

Share

Vespa

Opastavista ”Näin teet” -videoista on kysyntää, ja silti aivan liian harva mediayhtiö tai brändi tuottaa niitä katsojilleen ja asiakkailleen. Nuorisotutkimukset ovat jo pitempään kertoneet, että YouTubesta on tullut tärkeä, osalle nuorista käytetyin, hakukone. Mutta myös me keski-ikäiset haemme yhä enemmän videosisältöjä, kun haluamme tehdä jonkin uuden asian. Taas yksi hyödyntämätön sisältöjen käytön mahdollisuus yritysten liiketoiminnassa.

Otanpa esimerkiksi oman Vespa-harrastukseni. Esimerkin jälkeen kerron, miten minä tekisin, jos olisin Vespojen tuunaus-osien valmistaja tai varaosien verkkokauppias.

Kun poropeukalo pakoputken tuunasi

Ongelmani: Oman Vespa GTS 250 -skootterini pakoputki kaipasi huollon ja tuunauksen, jotta Vespani olisi mukavamman näköinen ja jotta pakoputki kenties kestäisi hetken pitempään. Siis alkavat ruosteet pois ja mustaa pakoputkimaalia päälle. Mutta miten kaltaiseni poropeukalo, joka nuorena luki kirjoja eikä rassannut mopoja, ottaisi pakoputken pois oikein? Samalla mietin, pitäisikö pakoputki suoraan vaihtaa johonkin komeampaan ja tehokkaampaan.

Tiedon haku: Lähdin hakemaan vastauksia netistä. Hakusanat ”vespa gts 250 exhaust install” toikin heti esiin kaksi videota miten Vespan alkuperäinen pakoputki vaihdetaan tehokkaampaan versioon, videolla näyttävään italialaiseen Leo Vinceen. Hetken harkitsin Leo Vincen ostamista, mutta päätin jättää sen seuraavaan kertaan.

 

Ratkaisu: Katsoin yllä olevan videon, noudatin sen oppeja pakoputken irroittamiseksi. Hion ruosteet pois niin hyvin kuin käsin jaksoin, maalasin pakoputkimaalilla ja asensin pakoputken takaisin päinvastaisessa järjestyksessä. Ja kyllä. Nyt Vespani pakoputki näyttää lähes uudelta eikä enää ruosteiselta ja likaiselta rämältä. Olen tyytyväinen 🙂

Mutta: Kaikki ei tietenkään mennyt niin kuin Strömsössä. Opasvideolla näytettiin Leo Vincen asentaminen eikä alkuperäisen asentamista. Niinpä minulla ei ollut tarpeellista alkuperäisen pakoputken tiivistettä, joka olisi pitänyt samalla uusia. Vanha oli liian kulunut ja vuotaa pakokaasuja, minkä huomasin vasta asennettuani tuunatun pakoputken takaisin paikalleen. Huono homma, mutta onneksi helppo moka korjata.  Tilasin tiivisteen edullisesti saksalaisesta verkkokaupasta, ja asennan sen paikalleen heti kun DHL sen tuo. Saan siis irroittaa ja kiinnittää pakoputken uudestaan.

Opasvideon hyödyt

Oppaana käyttämääni videota on katsottu yli 34 000 kertaa. Minulle se toi avun. Kuulin ensimmäistä kertaa Vespaani sopivista Leo Vince -tehopakoputkista. Samalla Leo Vince pääsi harkintalistalleni, kun joskus vaihdan vanhan pakoputken kokonaan uuteen.

Opasvideon on tuottanut Mitch Bergsma, Austin Texas. Videotuotantoyritystä pyörittävä skootteriharrastaja on tehnyt kaikkiaan 33 opasvideota Vespa GTS 250 -skootterin huollosta ja tuunauksesta. Nyt tiedän myös keneen otan yhteyttä, jos asiakkaani tarvitsee videoita Texasin suunnalla.

Sain opasvideosta suoranaisen hyödyn ja se myös sitoutti minua opasvideolla esiintyneeseen tuotteeseen ja videon tuottajaan.

Kuusi vinkkiä videoiden hyödyntämiseen

Jos olisin Vespaan sopivien tuunausosien valmistaja tai varaosien verkkokauppias, suuntaisin markkinointieurojani opasvideoiden tuottamiseen seuraavalla tavalla.

1. Analyysi Vespojen tuunaajien tarpeista. Ensin analysoisin mitä tarpeita tuunaajilla on? Millaisia ongelmia tuunaajilla on? Mitä intohimoja? Mitkä asiat ovat heistä kiinnostavimpia?

2. Analyysi tuotteiden menekistä. Mitä Vespan tuunausosia ostetaan eniten? Mitä valmistajana tai kauppiaana haluan eniten myydä? Mistä tuunaajat ovat eniten kiinnostuneet?

3. Pitkäjänteinen suunnitelma. Yhdistäisin molempien analyysien tulokset ja tekisin niiden pohjalta pitkäjänteisen suunnitelman 30 relevanteimman opasvideon tuottamiseen, julkaisemiseen ja markkinointiin tiukalla hyötyä tuovalla näkökulmalla. Budjetin ja resurssien mukaan jaksottaisin videoiden tuottamisen edullisesti haluamalleni ajanjaksolle. Osa videoista voisi olla kuratoitua mikäli löytäisin innokkaiden harrastajien tuottamista videoista suunnitelmaani sopivia.

4. Joustava tuotanto. Koska tarpeena on tehdä hyödyllisiä opasvideoita, ne voidaan tehdä edullisesti ilman isoa tuotantokoneistoa. Seuraisin myös koko ajan omien asiakkaiden tarpeita ja reagoisin tuotantoa muuttamalla niihin. Pyrkisin löytämään kumppaneita videoiden tuottamiseen ja siten jakamaan kustannuksia.

5. Julkaisu ja markkinointi. Julkaisisin ja markkinoisin videoita oman median lisäksi niissä kanavissa, joissa tuunaajat ovat jo valmiina.

6. Liiketoiminnalliset tavoitteet. Kahden vuoden kuluttua olisin kilpailijoitani edellä näkyvyydessä ja myynnissä. Asettaisin selvät numeeriset liiketoimintavoitteet opasvideoiden avulla liiketoiminnan parantamiseen. Kannattaa muistaa, että sisältömarkkinointi ei ole nopeita peräkkäisiä kampanjoita vaan pitkäjänteistä suunnitelmallista tekemistä.

 

Share

1 vastaus aiheeseen “Miksi videosisällöt ovat yhä tärkeämpiä – case Vespa”

Vastaa