Kategoriat
Sisältömarkkinointi

Testissä: Miten Scoopshot valokuvapalvelu vääntyy sisältömarkkinoinnilliseen käyttöön?

Share

Kubo Mitä tapahtuu kun antaa ihmisille tehtävän kuvata jokin asia omin silmin? Pakkohan sellainen on testata, ja niinpä laitoin testipenkkiin Scoopshot-kuvapalvelun, jossa kesästä lähtien myös brändit voivat joukoistamisen keinoin saada ainutlaatuisia valokuvia omaan sisältömarkkinointiin, markkinatutkimuksiin, omien asiakkaiden sitouttamiseen ja aktivoimiseen.

Annoin maailmanlaajuiseksi tehtäväksi kuvata itseään inspiroivimman kuution, koska yrityksemme nimi Kubo tarkoittaa kuutiota.

Mikä sitten oli tulos? Mitä opin? Tässä tiiviinä yhteenvetona omat kokemukseni:

+ Aktiivinen kuvayhteisö. Kubon tehtävä keräsi viikon aikana 1247 valokuvaa. Hurja määrä. Scoopshotissa on selvästi potentiaalia aktivoivaksi ja koukuttavaksi palveluksi myös brändeille.

+ Sitouttava ja koukuttava. Ihmiset ovat valmiit käyttämään paljon aikaa ja energiaa tehtävän kuvien ottamiseen kuten oheinen Scoopshotista ostamani kuva kertoo. Selvästi sitouttava ja koukuttava palvelu.

– Liian abstrakti aihe. Suurin osa saamistamme valokuvista ei kuitenkaan ole mitenkään kiinnostavia. Tehtävä ei ilmeisesti ollut tarpeeksi konkreettinen. Abstrakti aihe tuo abstrakteja valokuvia.

+ Silti parhaat kymmenen valokuvaa aina kliiniset kuvapankkikuvat voittavat. Kuvapankkeja käyttävien kannattaakin miettiä Scoopshot-palvelua yhtenä vaihtoehtona, miten omaa kuvamaailmaa voi elävöittää.

Yhteenveto: Scoopshot toimii tämän yhden testin perusteella myös brändien sisältömarkkinoinnissa, mutta ei kaikenlaisessa kuvallisessa käytössä. Tehtävien sisältö ja niiden markkinointi ratkaisee paljon millaisia kuvia voi saada käyttöönsä, ja tässä Scoopshotin käyttäjäillä ja Scoopshotilla itsellään on vielä paljon oppimista. Hyviä valokuvaajia sillä ei korvata, mutta kuvapankkikuvia kylläkin. Suosittelen kokeilemaan harkiten erilaisissa tilanteissa ja oppia ottaen.

Share

2 vastausta aiheeseen “Testissä: Miten Scoopshot valokuvapalvelu vääntyy sisältömarkkinoinnilliseen käyttöön?”

Scoopshot on yksi niistä yrityksistä, jotka ovat osa kuvajournalismin tuhoutumista ja Scoopshot on hautaamassa sen valtavan osaamisen, joka todellisilla ammattilaisilla on ollut. Scoopshotin ajattelumallissa kuvan arvo on nopeus ja raha, ei visuaalisuus tai kuvajournalistinen moraali. Elämme murheellisia aikoja valokuvan kuolinkouristuksien näkyessä niille, jotka avaavat silmänsä. Nuori polvi omien arvojensa suhteen ei tällaista toki voi ymmärtää koska heille kaikki on vain kaupan.

Vastaa