Kategoriat
Sisältömarkkinointi

Kuka on Roberto ja mikä Robertoa motivoi?

Share
Kubo Roberto
Kuvaaja: Roberto Bonato

Kuka on italialainen Tribanossa asuva Roberto? Tämän verran Scoopshot paljastaa Kubon tehtävän voittajakuvan ottaneesta. Päätin ottaa Robertosta selvää. Ja samalla tutkia mikä saa italialaisen ottamaan kuvan suomalaisen yrityksen markkinointiin. En kuitenkaan matkustanut Ylen tutkivan journalismin toimintamallilla Italiaan vaan käytin perinteisesti sähköpostia.

Kuka on Roberto?

Roberto Bonato on 31-vuotias pk-yrityksessä työskentelevä moniosaaja, joka on vastuussa graafisen suunnittelun ja it-päällikön tehtävistä. Hän harrastaa käsipalloa ja on kiinnostunut kaikesta informaatioteknologiaan liittyvästä.

Valokuvat osana työtä

Roberton työtehtäviin kuuluu sopivien lasiin printattavien valokuvien  tuottaminen. Hän kertoo etsivänsä sopivia kuvia netistä, mutta yleensä hän tekee kuvan itse koska asiakkaiden tarpeita tyydyttävien kuvien löytäminen on vaikeaa.

Scoopshot voisi olla Roberton mielestä kätevä työkalu hyvin kuvien löytämiseen, mutta kuvien kokorajoitus on tähän esteenä. Scoopshotin kuvat ovat liian pieniä Roberton tarpeisiin.

Idea lapsuuden kokemuksista

Robertolle Kubon tehtävään osallistuminen oli samalla ensimmäinen Scoopshotiin lähettämä kuva. ”Kun avasin Scoopshotin sovelluksen, siinä oli kolme tehtävää esillä. Kubon ja kaksi muuta. Kaksi muuta olivat yleisiä kuten moment Heineken eivätkä vakuuttamia. Teidän tehtävä oli sen sijaan selvä ja kerroitte hyvin mitä halusitte.”

Kubon tehtävä oli mielenkiintoisempi kuin Heinekenin  tehtävä. Kiitos Roberto!

Roberto sai idean lego-palikoista tehtävästä kuutiosta nopeasti. Hän kasvoi legoilla leikkien. ”Legot ovat stimuloineet mielikuvitustani ja uskon että monen muunkin. Rakensin kuvan sellaiseksi kuin mielessäni näin ja lisäsin Kubon logon siihen :)”

Kilpailullisuus motivoi

”Nautin valokuvan tekemisestä. En tehnyt sitä rahan vuoksi. Kiinnostavinta oli kilpailla muiden ihmisten kanssa ja nähdä tulisiko kuvani valituksi” Roberto kertoo motivaatiokseen.

Roberto tsekkaa silloin tällöin löytyykö Scoopshotin sovelluksesta sellaisia tehtäviä, joihin hän saa hyvän idean ja mikä vastaa tehtävän vaatimuksia. Hän ei halua lähettää tehtävään sattumanvaraisesti valittua kuvaa vaikka monet niin tekevätkin.

Share

Vastaa