Kategoriat
Sisältömarkkinointi

Kapinallinen blogivinkki: Epäilyttävän humoristisen yritysblogin julkaiseminen salaa johdolta

Share

Pulse of Vegas

Tehkää se salaa, jos sinä ja tiimisi uskotte omaan äänensävyltään hieman epäilyttävän blogin ideaan. Joskus todella kannattaa olla kapinallisia ja tehdä ensin, pyytää jälkikäteen johdolta anteeksi eikä kysyä lupaa joka asiaan. Omalla vastuulla tietenkin. Ei kannata lähettää minulle vahingonkorvausvaatimuksia.

Tässä resepti salaiselle viestintämarkkinoinnin iskutiimille epäilyttävän yritysblogin julkaisemiseksi salaa yrityksen johdolta eli miten saada edes vähän Varustelekan meininkiä oman yrityksen blogiin.

1. Harjoitelkaa haluttua epäilyttävän humoristista äänensävyä ennen blogin julkaisemista. Useiden kymmenien postausten kirjoittaminen, editointi yhdessä ja äänensävyn säätö kohdalleen kertoo konkreettisesti mistä blogissa on kysymys ja tekee hommasta hauskaa. Jo ennen ensimmäistäkään ulkopuolista lukijaa.

2. Julkaiskaa blogi irrallaan yrityssaitista puolisalaisena ja levittäkää tietoa uudesta blogista somessa. Ei se yrityksen ylin johto siellä kuitenkaan ole. Jatkakaa kuunnellen lukijoita ja valittuja mittareita. Lisää ketterää säätöä tarvitaan aina.

3. Siinä vaiheessa kun yritysjohto bloginne viimein havaitsee, sillä on toivottavasti tarpeeksi lukijoita ja se tuo tarpeeksi hyviä liidejä liiketoimintaan, jolloin johto pitkin hampain hyväksyy bloginne sen epäilyttävästä huumorista huolimatta.

News. Deals. Nonsense.

Tällä reseptillä perustettu Las Vegasissa toimivan kasinohotelliketjun Ceasars Entertainmentin Pulse of Vegas – blogi sai parhaan blogin palkinnon jenkeissä (PR Daily’s Digital PR & Social Media Award).

Blogin koko nimi: News. Deals. Nonsense. Pulse of Vegas Blog kertoo kaiken blogista. Blogi sekoittaa Las Vegasiin tulevalle turistille tarjottavat hyvät vinkit ja tarjoukset viihdyttävällä ja sarkastisella tavalla kirjoitettuihin nonsense-postauksiin. Tuloksena on blogi, joka viihdyttää ja jota luetaan kuin mediaa.

Kuinka moni hotelliketju voisi kirjoittaa omassa blogissaan kieli keskellä suuta lukuisista muista tavoista, mitä kaikkea hotellin kylpyhuoneen suihkumyssyllä voi tehdä? 11 Alternate Uses for Your Hotel Shower Cap

Näin palkinnon jakajat perustelivat parhaan blogin palkinnon antamista Pulse of Vegas -blogille:

By the time executives did catch a whiff of the blog’s existence, they couldn’t say no to it, even if they weren’t particularly happy with a post poking a little fun at a parade of horses coming down The Strip for singer Shania Twain or, worse yet, a post mentioning a competitor! The numbers were just too persuasive.

The blog attracts 80,000 unique visitors per month and boasts a bounce rate of only 4 percent, which means posts are extra “sticky.” Once visitors read one post on the site, they read another post. And then another.

Celebrities such as chef Gordon Ramsay, magician Penn Jillette, and Charlie Sheen have shared Pulse of Vegas’ posts, attracting tens of thousands of their Twitter followers to the site.

Toivottavasti jo mietit omaa salaista suunnitelmaa erilaiselle yritysblogille.

Share

6 vastausta aiheeseen “Kapinallinen blogivinkki: Epäilyttävän humoristisen yritysblogin julkaiseminen salaa johdolta”

Varusteleka ei ole saanut ensimmäistäkään mediapalkintoa.
Ja tuskin saakaan, elleivät alatyylille hihittelevät vielä kasvuiässä olevat teinit ala palkintoja jaella.

Kitruk,
Uskallan väittää, että Varustelekaa ei voi vähempää kiinnostaa joku halvatun mediapalkinto, jonka voi pistää takanreunustalle roikkumaan. Sen sijaan ilmainen mainonta ja kasvava myynti tuntuvat varmasti ihan kivalta, ja aivan varmasti firman työntekijöille tulee hyvä mieli, kun saa lukea kaikenlaisten mielensäpahoittajien valittamisia. Minulle ainakin tuli, kun luin sinun katkeruutta ja kiukkua hohkaavan kommenttisi. Jatka samaa rataa, kyllä huomennakin tulee jäätä risukasaan!

Kitruk: mistä lähtien palkinto on ollut laadun mitta? Se on pelkkä tunnustus, jonka otannaltaan rajoittunut raati antaa. Katsotko vain Oscarin voittaneita elokuvia? Syötkö vain Michelin-ravintoloissa? Onko kaikki näiden ulkopuolella pelkkää paskaa? Niinpä… Annat myös välillisesti ymmärtää, että vain palkintoon tähtäävä toiminta on laadukasta ja oikeutettua. Kuten Facepalm jo mainitsikin, lekalaiset varmaan kaipaavatkin kipeästi kullattuja halpismetalliastioita tai Ikean kehyksiin ruuvattuja diplomeita nauttiessaan vakaista tuloista alansa suurimpana yrityksenä Euroopassa.

Vastaa