Kategoriat
Sisältömarkkinointi

Asiantuntija tarvitsee oman henkilökohtaisen sisältöstrategian – Helppo sisältöstrategia

Share
Helppo sisältöstrategia
Helppo malli asiantuntijan henkilökohtaisen sisältöstrategian luomiseen

Yritykset eivät ole ainoita, jotka tarvitsevat sisältöstrategian. Myös yksittäiset asiantuntijat tarvitsevat oman henkilökohtaisen sisältöstrategian, jotta omasta asiantuntijuuden rakentamisesta tulisi suunnitelmallisempaa, tavoitteellisempaa ja tuloksellisempaa.

Kun puhuin tästä asiasta viime viikolla Sosiaalisen median seminaarisarjan puheenvuorossani, asia herätti paljon kiinnostusta. Yleisöstä vain muutama nosti käden ylös kun kysyin kuinka moni oli tehnyt itselleen sisältöstrategian.

Siitä sain sytykkeen kirjoittaa tämän postauksen ja jakaa muutaman asian asiantuntijan helpon henkilökohtaisen sisältöstrategian tekemiseksi.

Asiantuntijan sisältöstrategian ei tarvitse olla monimutkainen. Helppo, suoraviivainen ja yksinkertainen riittää. Kunhan siinä otetaan ensimmäisenä kantaa kenelle asiantuntija haluaa viestiä ja millaisin tavoittein. Kohderyhmät ja tavoitteet.

Tavoitteesta kannattaa yleensä lähteä liikkeelle. Asiantuntijalle tavoitteita voivat olla oppiminen, oman osaaminen näyttäminen, uuden työpaikan hakeminen, oman henkilöbrändin rakentaminen tai vain oman työnteon tekeminen hauskemmaksi. Tavoitteiden saavuttamiseksi pitää löytää oikeat kohderyhmät, kenelle luoda sisältöjä ja kenen kanssa verkossa keskustella.

Näiden kahden asian (kohderyhmät ja tavoitteet) perustalle rakentuu millaista sisältöä asiantuntijan kannattaa luoda ja kuratoida, millä tyylillä, missä kanavissa ja millaisella julkaisurytmillä. Kuinka paljon aikaa ja energiaa on valmis käyttämään, määrittää myös näitä asioita.Kanavat, sisällöt, tyyli ja jukaisukalenteri.

Omaa blogimediaa suosittelen kaikille asiantuntijoille oman asiantuntijuuden rakentamisen perustana. (Yli kahdeksan vuoden bloggauksen kokemuksella tämän sanon, perustin Mediablogin 22.2.2005). 

Jokaisella asiantuntijalla sisältöstrategian yhtenä osana pitäisi olla oppiminen ja muiden saman alan asiantuntijoiden kanssa verkottuminen. Verkottumisen lisäksi asiantuntijan työssä pitää olla myös hauskaa, ja oma sisältöstrategia auttaa siinäkin 🙂 Ainakin minua on auttanut.

Share

Vastaa