Kategoriat
Sisältömarkkinointi

ZenRobotics näyttää esimerkkiä tarinankerronnasta

Share

ZenRobotics on hyvä esimerkki, miten insinöörivetoinen tylsiä robotteja valmistava suomalaisyritys luottaa tarinankerronnan voimaan. Yritys perustelee hyvin, miksi se on olemassa ja miksi se tekee mitä tekee. Perinteinen tapahan olisi kertoa vain tekniikasta ja ominaisuuksista, Nokian tapaan. Sen sijaan ZenRobotics on tarinankerronnan taidossa oman toimialansa Apple, ja viesti on selvä: Me teemme tätä, koska haluamme pelastaa maailman jätteiltä ja tehdä robotiikan vallankumouksen jätteidenkierrätyksessä.

Jokaisen suomalaisen teollisuusyrityksen kannattaa katsoa nämä yritysvideot ja miettiä miksi on olemassa ja miten sen kertoa omille asiakkailleen ja sidosryhmille. Tarinat myyvät tuotteita paremmin. Tylsältä kuulostava teollisuusyrityskin voi olla mielenkiintoinen.

 

 

Share

1 vastaus aiheeseen “ZenRobotics näyttää esimerkkiä tarinankerronnasta”

Samaa mieltä tarinankerronnasta. Muistan kun kuulin ZenRoboticsista pari vuotta sitten ja jo silloin mietin, että wow. Nerokas idea.

Tässä olisi lisää aiheita tarinaksi.

http://www.city.fi/ilmiot/robotin+parhaat+ystavat/2750

Henkilötarinat ovat aina kiinnostavia, ja monet menestyneimmistä yrityksistä ovat hahmotettavissa ihmisten mielissä nimenomaan enemmän yritykseen kulminoituvan henkilön kuin tuotteen kautta.

Uudemmassa ZenRoboticsin videossa on hyvin hyödynnetty sitä seikkaa, että loppujen lopuksi kaikkia kiinnostaa oma etu enemmän kuin muiden etu. Luin jutun vuosia sitten sairaalahenkilökunnasta jossakin maassa X. Henkilökunta ei pessyt käsiään kovin innokkaasti lukuisista pese kädet -kylteistä huolimatta. Vasta sitten kun tekstiin lisättiin, että: ”pese kädet, että et itse saa tartunaa”, alkoi vimmattu käsien pesu.

Yritykset eivät ole välttämättä taloudellisista syistä kovin kiinnostuneita pelastamaan maailmaa jätteitä lajittelemalla. Mutta jos siitä saa selvää kustannushyötyä, niin johan alkaa kiinnostaa:) Sama pätee yksittäisiin ihmisiinkin. Jos juomapulloista ja -tölkeistä ei saisi panttia, niin tuskinpa niitä alunperin oltaisiin niin innokkaasti alettu lajittelemaan.

Kumma juttu tämä ihmismieli.

Vastaa