Kategoriat
Sisältömarkkinointi

Mitä Simon Sinek & kultainen ympyrä (TEDx) voivat opettaa meille sisältömarkkinoinnista?

Share

Miksi? Miksi on maailman tärkein kysymys, ja siksi sinun kannattaa katsoa tämä Simon Sinekin oivaltava TEDx puhe ”How great leaders inspire action”. Jos, kuten luultavasti jo olet, katsonut tämän videon, katso se uudestaan uudella näkökulmalla ”How great content inspire action”.

Katsoit jo. Hienoa.

Vai hyppäsitkö sittenkin videon yli ja jatkoit juttuni lukemista. Palaa takaisin ja investoi elämästäsi 18 minuuttia tuon videon katsomiseen. Se kannattaa.

Ainakin minulla moni asia loksahti paikalleen Simon Sinekin oivalluksen ja kultaisen ympyrän avulla.

Paras sisältö vastaa kysymykseen miksi

Simon Sinek & Golden Circle

Yritysten markkinointi ja sisältömarkkinointi keskittyy perinteisesti yhä edelleen kertomaan asiakkaille ja kuluttajille Simon Sinekin kultaisen ympärän ulommasta kehästä MITÄ.

Mitä yritys tekee? Mitä kymmenen kaunista ja hyvää asiaa tuotteet ja palvelut tekevät? Mitä ne maksavat? Mitä ne ratkaisevat? Mitä ne helpottavat? Mitä?

Joskus, varsinkin ekoiluun taipuvissa yrityksissä, sisällöt ja markkinointi kertovat myös MITEN. Miten yritys toimii? Miten tuotteet valmistetaan? Miten yritys huomio ympäristön?

Paras sisältömarkkinointi alkaa kertoa Simon Sinekin kultaisen ympyrän sisimmästä kehästä MIKSI.

Miksi yritys on olemassa? Miksi sen työntekijät jaksavat nousta aamuisin? Miksi yritys tikittää? Miksi ihmisten tulisi välittää yrityksestä?

Miksi-kysymykseen vastaavat sisällöt eivät myy vaan luovat merkityksiä.

Simon Sinekin sanoin: ”Ihmiset eivät osta mitä yritys tekee, he ostavat miksi yritys tekee sen.” Alkuperäiskielellä: ”People don’t buy what you do, they buy why you do it.”

Sama asia on tärkeä yrityksen sisäisessä kommunikoinnissa. Jos yrityksen työntekijät eivät tiedä miksi he tekevät yrityksen tuotteita, miten ihmeessä he pystyvät saamaan asiakkaat uskomaan, ihastumaan, ostamaan ja sitoutumaan yritykseen ja sen tuotteisiin.

Viikon vinkki: Luo hyviä kiinnostavia sisältöjä, jotka kertovat yrityksen merkityksen ja olemassa olon syyn ja jotka vastaavat kysymykseen miksi. Tee sama yrityksen sisäisessä viestinnässä.

Share

Vastaa