Kategoriat
Sisältömarkkinointi

Kolme helppoa täysin uudenlaista julkaisujärjestelmää sisältömarkkinointiin: Prss, Flockler, Scoop.it!

Share

Julkaisujärjestelmissä tuntuu olevan käynnissä jatkuva muutos kohti helpompia julkaisualustoja, joiden avulla julkaisemisessa koodareita ei tarvita lainkaan. Erilaiset blogialustat ja helpot kotisivukoneet olivat ensimmäinen aalto tässä kehityksessä. Toisesta aallosta nostan esiin kolme erilaista julkaisualustaa, joihin olen viime viikkoina kiinnittänyt huomioitani, ja jotka sopivat yritysten sisältömarkkinoinnin tarpeisiin. Kommentteihin toivon vinkkejä ja ajatuksia muista uusista helpoista julkaisualustoista, joihin kannattaa tutustua. Mutta sitä ennen ne kolme.

1. Prss – ilmainen alusta iPad-julkaisuille

Prss

TRVL on kehuttu matkailujuttujen sovellus iPadille. Sovelluksen kehittäjät ovat  rakentamassa Prss-nimistä ilmaista julkaisualustaa, jolla kuka tahansa voi helposti luoda visuaalisesti hienon julkaisun iPadille. Prss huolehtii julkaisun tekemisen lisäksi jakelusta, myynnistä ja analytiikasta.

Prss lanseerataan kesäkuussa ensin rajoitettuna betana kiinnostuneille asiakkaille, ja myöhemmin julkisena betana.  Kannattaa seurata, jos sisältömarkkinoinnin keinovalikoimaan kuuluu julkaiseminen iPadilla. Prss lupaa tuen myöhemmin myös muille laitteille.

2. Flockler –  omaa, kuratoitua ja sosiaalista mediaa

ContentHQ

Suomalaislähtöinen Lontoossa päämajaansa pitävä Flockler on luonut oman helpon julkaisualustan, joka yhdistää omaa sisältöä, kuratoitua sisältöä ja sosiaalisen median sisältöjä yhdeksi julkaisuksi. Flockler on jo saanut asiakkaiseen sisältömarkkinoinnin toimistoja kuten brittiläisen Sevenin. Seven on luonut Flockerin avulla oman alan julkaisun TheContent HQ, joka yhdistää toimiston itsensä tuottamaa sisältöä ja kuratoitua sisältöä sisältömarkkinoinnista kiinnostuneille. Kannattaa tsekata.

3. Scoop.it! – kuratoidun sisällön julkaisualusta

ContentMarketingExperience

Kolmas esimerkkini Scoop.it! mahdollistaa näyttävän julkaisun tekemisen kuratoidusta sisällöstä. Esimerkiksi Content Marketing Experience on luonut Scoop.itin avulla kuratoidun julkaisun sisältömarkkinoinnista. Mikäli oman alan sisällön kuratoiminen on yksi sisältömarkkinoinnin keino mielipidejohtajuuden rakentamiseksi, Scoop.it! kannattaa tsekata.

Näihin kolmeen olen siis kiinnittänyt viime viikkoina huomiotani, ja halusin jakaa nämä vinkit teille lukijani. Muitakin vastaavia uudenlaisia helppoja julkaisualustoja varmasti on, joten olkaa hyvät, ja jakakaa omat vinkkinne tämän postauksen kommenteissa.

Share

10 vastausta aiheeseen “Kolme helppoa täysin uudenlaista julkaisujärjestelmää sisältömarkkinointiin: Prss, Flockler, Scoop.it!”

Twitter-leiristä lähtöisin olevat Medium ja Branch ovat mielenkiintoisia, mutta suomalaiset käyttäjät puuttuvat. Scoop.it:n vaihtoehdoksi heittäisin Storifyn, joka on mielestäni vähän modernimpi ja miellyttävämpi käyttää.

Kiitos vinkeistä, 2 ensin mainittua olivatkin uusia tuttavuuksia. Scoop.it on itselläni käytössä ja voin suositella. Palveluun on syntynyt aktiivinen laatusisältöä välittävien kuraattorien yhteisö, minkä ansiosta haen tietoa usein scoop.it:ista sen sijaan että googlettaisin. Lisäksi kannattaa asentaa ipadiin read.it app – miellyttävämpi lukukokemus. Kirjoittelin scoop.it:sta enemmän jokin aika sitten: http://sometek.fi/ehka-paras-tapa-loytaa-kiinnostavaa-tietoa-kuraattorien-yhteiso-scoop-it/

Paper.li on sveitsiläinen tuote, jolla voi käden käänteessä luoda kahdesti päivittäin, päivittäin tai viikoittain päivittyvän sisällön. Sisältöä voi sekä tuottaa itse että käyttää valikoitujen sisällön tuottajien uutisia ym. aineistoa. Lisää https://paper.li/newsstand.

Minusta nämä työkalut eivät vastaa sitä, mitä julkaisujärjestelmällä yleisesti tarkoitetaan, vaikka sanalla ei kai tarkkaa määritelmää olekaan. Artikkelissa myöhemmin käytettävä ”julkaisualusta” on parempi ilmaus.

Parilla palvelulla on oma kulma ja useampi samaa minkä voisi tehdä perinteisemmällä julkaisujärjestelmällä, mutta huomattavasti helpommin.

Kiitos Heikki vastakkaisesta näkemyksestä. Itsekin WordPressiä käyttävänä tiedän, että WP:llä voi tehdä paljon helposti myös ilman koodausta. Silti omien kokeilujeni perusteella esille nostamani julkaisujärjestelmät/alustat ovat helpompia ja vastapainona ominaisuuksiiltaan selvästi rajatumpia. Moneen tarkoitukseen ne kuitenkin tuntuvat riittävän. Käyttötarkoitus ratkaisee ovatko nämä oikeita vaihtoehtoja vai eivät.

Vastaa